Tipy a recepty

bannery_opr_tipy-03

Proč nakupovat u nás?

Vážení zákazníci. Pevně věříme, že pokud milujete kvalitní jídlo a vaříte s radostí, jste tu na správném místě. Najdete u nás širokou paletu koření, kořenících směsí, bujóny a polotovary, se kterými vaše kuchyň jen získá. Proč byste ale měli kupovat produkty zrovna značky Kostera a ne jiné? Dovol...

Jak připravit vývar z kostí neboli bujón

Na našem eshopu nabízíme vynikající dehydrovaný bujón bez glutamanu. Pokud se ale rozhodnete připravovat vývar z kostí vlastními silami, doporučujeme v prvé řadě věnovat pozornost výběru surovin podle jejich kvality. V kvalitních kostech se nachází morek, tvořený zejména zdravým tukem, který je pros...

Recept na bramborák čili cmundu či placek

Neznám nikoho, kdo by nejedl bramboráky. Kdo je z jižních Čech, ten říká cmunda, kdo je ze severní Moravy, je zvyklý na placek, ale pořád je to ten samý vynikající bramborák. Chutnají všem, jsou rychle hotové a dokážete je vyrobit skoro z ničeho. Bramborák je odvozený od slova brambora. Čili dnes...

Šťavnatý hamburger

Klasický americký hamburger podávají i ty nejlepší restaurace a je považován za plnohodnotné hlavní jídlo. Jeho příprava není složitá a zvládne ji i kuchař začátečník. Známe ale pár triků, které vám přípravu tohoto oblíbeného pokrmu pomohou zvládnout na jedničku. Co budeme potřebovatNa samotný burg...

Naučíme vás dělat bujón

Bujón, čili vývar se připravuje pomalým vařením základní suroviny. Tou může být maso, zelenina, houby a jejich kombinace. Zapomenutou a trochu opomíjenou základní surovinou jsou kosti. Myšleno kosti bez masa. Bujón, který vařením získáme, se může používat dál při přípravě polévek a omáček. Občas se...

Nejdražší koření světa

Asi každý, kdo se jen trochu zajímá o vaření, odpoví na otázku, jaké je nejdražší koření na světě: šafrán. Ne každý ho ale má doma a pravidelně používá. Možná pro jeho vyšší cenu, možná i proto, že se v naší kuchyni vlastně recepty se šafránem moc nevyskytují.  Co je vlastně šafrán?Jde o blizny k...

Chilli papričky

Chilli papričky, nebo také feferonky si získaly velkou oblibu v mnoha kuchyních světa. Kromě pálivé chuti, kterou mnoho gurmánů vyhledává, prospívají i našemu zdraví. Je zajímavé, že chilli patří do stejné rodiny rostlin, jako lilek, rajčata či brambory. Odkud chilli známe Chilli pochází ze Stře...

10x o pepři

Kdybyste si kromě soli, které je pro život nezbytná, měli vybrat jen jedno koření, které by to bylo? Předpokládám, že většina z vás moc přemýšlet nebude, a řekne: „pepř“. A opravdu – pepř patří mezi nejpoužívanější koření na světě. Shromáždili jsme 10 zajímavostí o pepři. 1. Původ pepře Původ če...