Paprika mletá sladká H 100 ASTA

Kód: 0012000B0B80 000E00098DEC 0012000B0B8F Zvolte variantu
71 Kč 334 Kč 29 Kč od 29 Kč 62 Kč bez DPH 290 Kč bez DPH 25 Kč bez DPH od 25 Kč bez DPH 71 Kč/100g 67 Kč/100g 145 Kč/100g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
26.3.2019 26.3.2019 26.3.2019 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Papriky jsou teplomilné rostliny rostoucí v oblasti subtropické a tropické Ameriky. Jako koření se používají sušené, zralé a mleté lusky papriky. Před mletím se odstraní dělící stěny a semena obsahující ostře chutnající látky. Tyto části se melou odděleně od dužiny a opět se k ní přidávají podle požadovaného stupně ostrosti. Paprika je národním kořením Maďarska. Dle ostrosti dělíme papriku do 4 skupin: sladká, pálivá, lahůdková a gulášová. Ostrost dodává paprice kapsaicin a intenzitu barvy obsah karotenů a kapsantin. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Paprika mletá sladká H neboli gulášová je tradičním kořením při příprave guláše. Přidává se i do tučných masných výrobků pro dobré vybarvení, dále do drůbežích a rybích pokrmů, do salátů, polévek a studených pokrmů. Dále se přidává do tradičních maďarských specialit. Z léčivých účinků můžeme uvést, že působí proti ateroskleróze a omezuje kardiovaskulární choroby. Podporuje chuť k jídlu, tvorbu slin a trávicích enzymů. Má velmi dobrý vliv na celkovou fyzickou a duševní svěžest organismu. Užívá se na prokrvení pokožky a sliznic.

koření - paprika maďarského typu

Alergeny

Výrobek může obsahovat stopy: lepku, mléka, vajec, sóji, celeru, hořčice, sezamu a SO2.

Informace o skladování

Skladujte v suchu!
Datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: